Saját gép? Lízing? Nem! A haszongépjármű bérlet a nyerő döntés

Default

Saját gép? Lízing? Nem! A haszongépjármű bérlet a nyerő döntés

Mi az a haszongépjármű bérlet?

Számos ember vergődik jelen pillanatban is kétségek között: hogyan indítson be egy vállalkozást, elbír-e a cég egy új partnert, hogyan jutassa el az árut A pontból B pontba. Nehéz kérdés ez, hiszen egy teherautó és a haszongépjárművek általában több milliós összegeket jelentenek egy cég számára, amit nem engedhet meg magának az ember. Erre tökéletes megoldás a haszongépjármű bérlet, amit szerencsére egyre többen vesznek igénybe, és ezzel sokat spórolnak a saját vállalkozásuknak, ami pénz egyéb kiadásokra költhetnek, hogy egyetlen jó ötletet se kelljen elvetni a pénzhiány miatt.

A haszongépjármű bérlet befektetés

Több szempontból is érdemes megvizsgálni a témát. Ha valaki új vállalkozó, a haszongépjármű bérlet jó döntés lehet, mivel a kezdő vállalkozások az első néhány évben általában veszteségesek vagy csak keveset hoznak a konyhára, amíg el nem jön a várva várt siker. Ilyenkor az embernek a leginkább észszerű döntéseket kell hozniuk. Ha még nincs meg az anyagi keret olyan kiadásokra, mint egy saját teherautó, akkor lízing helyett inkább a haszongépjármű bérletet válasszuk. Miért? A lízinggel ugyan néhány éven belül miénk lehet a jármű, azonban vállalkozni sosem életbiztosítás. A piaci értékek jönnek és mennek. Talán mire kifizetnénk azt, nem is lenne szükség rá, és áron alul adhatnánk el. Sok vállalkozás változik, alakul át valamilyen más formájú üzletté, és ekkor is feleslegessé válhat a gép. Sosem tudhatjuk, mit hoz az élet, de egy teherautó nem mindenkinek fér el a hátsó kertében tartaléknak. Ezért ha csak most vág valaki bele ebbe az egész világba, a legjobb, amit tehet, az a haszongépjármű bérlet váltása egy saját autóba fektetés helyett. És mi a helyzet a régi vállalkozókkal? Számukra sem elvetendő a haszongépjármű bérlet. Sokszor egy-egy extra fuvar vagy munkálat miatt van szükség a bérletre, mások már teljesen átálltak a bérletre a saját jármű fontolgatása helyett. A haszongépjármű bérlet egyben befektetés is, hiszen így sokat spórolhatunk. A fejlesztés pedig egyik üzletnek sem árt, így sok pénzt spórolhatunk meg, hogyha a bérletet választjuk, és mindezt valami más módon építhetjük bele az üzletbe.

A haszongépjármű bérlet részletei

A haszongépjármű bérlet olyan járművenként egyéni bérlet, amely megadott alkalomra szól, akárcsak a kondibérlet. Így azonban jól járunk, hiszen autónként eltérően kell fizetni, ami sok tényezőtől függ. A kérdés persze az, mire van szüksége az embernek. A megfelelő szállítóeszköz lehet kisebb vagy nagyobb rakodótérrel ellátott, nyitott vagy éppen zárt térrel rendelkező. Attól függően, hogy mit szállítunk, a termékek bizonyos körülményeket igényelnek: így romlandó termékeket hűtőkocsiban szállítunk, azonban ott sem mindegy, milyen hőmérsékletű a belső, hiszen egy nyers hús, amely fagyasztást igényel, nem lehet együtt a cukrásztermékekkel, amik ennél sokkal magasabb hőfokot igényelnek.

Saját teherautó mellett haszongépjármű bérlet

Van az a pillanat egy jármű életében, amikor valamilyen oknál fogva a gazdája többé nem meri jószívvel az utakra ereszteni. Nincs ez másképp a teherautókkal sem. Egy öreg gépet már nem tudunk olyan nyugodtan elküldeni hosszú útra, de talán még néhány közeli fuvart kibír. Azonban ha a széteséstől tartunk már, akkor talán nem is érdemes azzal kísérletezni. Persze nem csak teljesen új, és öreg, elhasznált teherautó létezik, ennél a skála sokkal több pontból áll. Érdemes tehát mérlegelni a haszongépjármű bérlet? Először alaposan meg kell vizsgálnunk a gépet. Ha korábban is vacakolt már a jármű, esetleg nem indult el, valamilyen ismeretlen és furcsának ítélt hangot adott ki, akkor nem érdemes hosszabb útra elengedni, az autómentés ugyanis egy vagyon messzebb távról. És hát mit is kell még megvizsgálni, ha ezen a ponton sikeresen tovább jutott a saját gépjárművünk? Nagyjából ugyanazokat a dolgokat, amiket nyaralás előtt. Természetesen a kerekek minőségének ellenőrzése a mindennapi első elindulás. Mind a gumi nyomása fontos szempont, mind annak épsége. Fontos, hogy koszos gumival ne induljon el az ember, legyen szó saját vagy bérelt darabról. Nem csak ajánlás ez, hanem szabály is, ugyanis a koszos gumi könnyen balesetveszélyessé is válhat. A fékek út előtti leellenőrzése sem maradhat ki, hiszen a fékbetétek viszonylag könnyen kopnak a sok használattól, így tulajdonképpen bármikor előfordulhat, hogy azok elérik a körülbelül hárommilliméteres kopási szintet. Természetesen a motorolaj szintje sem elhanyagolható, amelyet a nívópálca segítségével legtöbbször mi magunk is ellenőrizni tudunk. Télen érdemes lehet még egy komolyabb szemlére a fűtésrendszer, hiszen a sofőr ilyenkor hosszú órákat fog eltölteni a kocsiban ülve, ezért számára biztosítani kell a kényelmes, optimális környezeti viszonyokat.

Így tehát mindenki tud mérlegelni, mi éri meg számára jobban: a haszongépjármű bérlet, a saját jármű vagy a lízingelt fajta, illetve ezek keveréke is természetesen a lehetőségünkre áll. A haszongépjármű bérletet választók pedig egészen biztosan nem fognak csalódni a döntésükben.

Back To Top