A vegytisztítókról és szolgáltatásaikról

vegytisztito_pic3
Default

A vegytisztítókról és szolgáltatásaikról

Mi mindent kínál egy vegytisztító?

A vegytisztító sokak számára még ismeretlen terület, vagy azért, mert eddig nem volt szükségük profi tisztítás igénybe vételére, vagy azért, mert még fiatal felnőtt, aki hirtelen maradt az összes felnőtt felelősséggel, aminek nem tud eleget tenni. Akármi is legyen az oka, akármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy nem tudunk egy-egy folttól megszabadulni, vagy túl sok feladatunk lesz ahhoz, hogy egyedül meg tudjuk azokat oldani, külső segítség nélkül. Ilyenkor a vegytisztítás, a tisztíttatás, javíttatás lesz a legjobb barátunk majd, úgyhogy érdemes már elöljáróban is megbarátkozni a szolgáltatásokkal, hogy tudjuk, egyáltalán miben számíthatunk egy mosoda segítségére. Ha pedig el is jött ennek az ideje, még inkább érdemes tovább olvasni. 

vegytisztito_pic2

Vegytisztítás a vegytisztítóban

A vegytisztítás persze alapvető folyamat egy vegytisztítóban, úgyhogy erről nem is kell sokat írni. Mégis, vannak, akik nem tudják, hogy pontosan mit is takar ez az eljárás. Ez olyan tisztítási módszer, amely nem igényel vizet, vagy csak kevés víz felhasználásával történik, így olyan anyagok tisztává varázsolásához is alkalmas, amelyeket nem érhet víz. Ezek a kemikáliák általában nem roncsolják az anyagot, vagy legalábbis nem nagyobb mértékben, mint ahogy azt egy egyszerű mosás tenné a normál ruháinkkal. 

Ennek köszönhetően azonban sokkal alaposabb tisztításra számíthat az ember. Képes eltávolítani a lehetetlennek tűnő foltokat is. Úgyhogy, ha leöntöttük vörösborral a kedvenc ruhánkat, akkor sem kell kétségbe esni, a vegytisztító ebben is segíthet. Általános foltok mellett még ki tud hozni rágót a szövetből, olajos és zsíros szennyeződéseket is, rozsdát, vért és számos egyéb foltot, amit váratlan események okoznak, vagy csak egyszerűen kis gyermekünk éli mindennapjait, és az foltokkal jár. 

Nem feltétlenül szükséges minden anyagot vegytisztítással „mosni”, egyéb ruhatisztítási módokat is vállal egy vegytisztító. Ezek közé tartozik a mosás, szőrmetisztítás, bizonyos esetekben a szőnyegtisztítás is, bár ez utóbbinak általában komoly határai vannak, felkészültségtől és helytől függően, úgyhogy erről azért érdemes még azelőtt tájékozódni, hogy az ötméteres szőnyeget felcsavarva elindulnánk a vegytisztító felé. 

Különleges anyagok tisztítása a vegytisztító segítségével

A vegytisztítóhoz sok különféle anyag és minőség kerülhet, a ház körüli textíliákat legalább olyan bátran vihetjük ide, mint ahogy azt a hordott ruhadarabjainkkal tennénk. A bőr anyagokat is hatékonyan tudják tisztítani, sőt bizonyos esetekben még a festését is vállalják, ami néhány évvel meghosszabbíthatja az anyag élettartamát, hogyha már elkezdett kopni az. 

A ház körül pedig egy nagytakarítás alkalmával nyugodtan össze lehet szedni az otthoni dolgokat. Legyen szó takarókról, ágyneműről, párnáról vagy párnahuzatról, sötétítő függönyökről, csipkefüggönyökről, terítőről vagy egyéb anyagokról, amiket otthon nehéz és kényelmetlen megtisztítani, egy vegytisztító számára nem okoz gondot a mosása. Így az ember a nagytakarítást is egész gyorsan el tudja végezni, és nem kell órákon át a nehezebb darabok mosásával szenvednie, helyette akár egy háztól házig szolgáltatást is választhat sok helyen, így még csak el sem kell hagynia otthonát, és közben haladhat a takarítással. Ma már mindenki dolgozik, és nem szabad hagyni, hogy az otthoni feladatok tegyék ki minden időnket, amíg nem a munkahelyen tartózkodunk. Megérdemeljük a pihenést, hogyha nincs otthon egy olyan ember, aki csak a házimunkát végzi, akkor is. Ne legyünk a saját magunk ellenségei, hanem néha engedjük, hogy más végezze el helyettünk a feladatokat, aki még ráadásul profi is a munkájában. 

vegytisztito_pic1

Különleges darabok a vegytisztítóban?

Hogyha valaki arra kíváncsi, hogy lehet-e a vegytisztítóba olyan darabokat vinni, mint motoros ruha, síruha, vagy egyéb munkaruházat, amely különleges tisztítási módokat igényel, a legtöbb esetben a válasz persze pozitív. Nyilván azért meg kell kérdezni az egyes helyeket is, hogy tudnak-e vállalni ilyeneket, de a legtöbb vegytisztító honlapján is egyenesen ki van emelve, hogy lehet hozzájuk vinni különleges darabokat is. Esküvői ruhákat, báli ruhákat például gyakorlatilag mindenhol vállalnak, és azok tisztítása tényleg elég nehéz, hiszen a vékony fehér anyag könnyen sérül, miközben az értéke egyben igen magas. Ezekhez képest egy síruha vagy egy munkaruha már tényleg gyerekjáték lesz a szakemberek számára. 

Olyan különleges anyagokat is lehet itt tisztítani, mint például a plüssállatok. Ezeket sokszor szükséges mosni egyébként is, de mivel főleg a gyerekek használják őket, különösen fontos az alapos és rendszeres tisztítás esetükben. Nem is beszélve arról, hogyha a gyermek náthás lesz, vagy egy óvodai tetűjárvány után akarjunk biztosra menni. 

Ahogy láthatjuk azonban, egy vegytisztító gyakorlatilag minden feladatban a segítségünkre lehet, ami a textíliákhoz köthető, úgyhogy aki eltévedt a dologban, vagy hirtelen kapott fontos ruhára szennyeződést, annak nem kell aggódnia, van segítség. 

Back To Top