Mennyire bonyolult dolog a tehergépkocsi bérlés?

teherautó bérlés1_2
Default

Mennyire bonyolult dolog a tehergépkocsi bérlés?

A tehergépkocsi bérlés gyakorlata, hogyan minden könnyen menjen

A tehergépkocsi bérlés talán elsőre ijesztő gondolat valaki olyan számára, aki világ életében a saját autójával járt vagy tömegközlekedést használt. Most az extrovertált, magabiztos emberek bizonyára furcsán néznek, milyen nehézségeket is rejtene magában egy ilyen egyszerű szolgáltatás igénybe vétele azonban nem minden embernek jelentenek kényelmes helyzetet az ismeretlen szolgáltatások igénybe vétele, vagy egyszerűen csak elmenni egy olyan helyet, amit korábban nem néztek meg, és ennek megfelelően általában ki is maradnak egy csomó lehetőségből, amely segítségükre vagy hasznukra lehetett volna. Most egy kicsit ezeknek az utóbbi embereknek szeretnék én is a hasznára lenni, és elmesélem lépésről lépésre, hogy milyen is egy autó vagy egy tehergépkocsi bérlése, mit hogyan kell csinálni, és mire számíthatunk, milyen ezen a helyen az „etikett”. 

teherautó bérlés1_1

A tehergépkocsi bérlés első lépései

Első lépésként természetesen az a dolga az embernek, hogy egyáltalán milyen fajta járműre lesz szüksége. Ez ugyanis befolyásolja azt a döntésünket is, hogy hol tudunk kölcsönözni. Ekkor még nem kell konkrétan típusokra vagy egy bizonyos fajtára gondolnunk, habár az sem rossz, hogyha ilyen konkrét tervekkel állunk neki a dolognak. Tehát elég, hogyha mondjuk annyit tudunk egyelőre, hogy tehergépkocsi bérlést szeretnénk, mert nem lenne elég egy személyautó, arra még nem kell gondolnunk, hogy mekkora járműre lesz konkrétan szükség, nem kell eldönteni előre, hogy dobozos, ponyvás vagy platós legyen. Habár ezek általában a szállítandó anyag minőségétől függően általában adott, így nem kell rajta nagyon ötletelni. 

Hogyha ezzel megvan az ember, akkor a következő lépésként jöhet egy közeli autó kölcsönző felkeresése az interneten. Általánosságban elmondható, hogy minél közelebbi a hely, annál jobb, hiszen így a benzinen és az utazás árán is spórolhatunk, és természetesen időben sem mindegy, hogy mennyit kell utaznia az embernek a helyre, főleg hogy az odautat és a visszavétel utána haza utat is saját magának kell valahogy megoldani. Legyen tehát minél közelebb, azonban ez sem minden esetben döntő jellegű, hiszen meg kell ismerkednünk az árakkal. Hogyha az ember például a fővárosban vagy nagyobb vidéki városban él, akkor általában néhány kilométeres eltéréssel van választási lehetősége. Ilyenkor tudjuk megtekinteni az árakat, hogy biztosan jó döntést hozzunk, főleg hosszútávú bérlés esetében nem mindegy, hogy ugyanaz a jármű ezer forinttal eltérő napi díja mennyit fog nekünk összességében spórolni vagy éppen növelni az árat a másik helyhez képest. 

Hogyha tehát az ember nagyjából kiokoskodta a matekozás első részét, akkor jöhet a konkrét jármű megtalálása. A legjobbak azok a helyek, amelyek konkrétan minden bérelhető járművet feltesznek adatokkal és képekkel együtt. A tehergépkocsi bérlés esetében például egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora a rakodófelület, és nem is olyan egyértelmű a dolog, mint ha az ember személyautót szeretne bérelni, és tudja, hogy hány férőhelyre lesz szüksége. Ilyen esetekben sokat segíthet egy kép, hogy az ember el tudja képzelni a felpakolt dolgokat a járműben, és így segíthesse ez a döntést, és mindenek előtt a döntést. 

A tehergépkocsi bérlés konkrétabban

Hogyha az ember tehergépkocsi bérlésre adja a fejét, akkor még néhány dologra részletesebben is figyelnie kell. Ilyenkor a legtöbb esetben nem elegendő például egy B kategóriás vezetői engedély, amit általában a legtöbben megszereznek, és csak kisebb járművek, személyautó vezetésére elegendő. Emellett persze van egy korhatára is a bérlésnek, és csak egy bizonyos idő után szabad egyáltalán bérelnünk a vezetői engedéllyel is, ami általában két-három év. 

teherautó bérlés1_3

Hogyha minden feltételnek megfeleltünk, és kinéztük a járművet, akkor még a bérlés időtartamáról kell gondoskodnunk, ami bizonyos esetekben nem egyértelmű. Lehet, hogy csak két húzós napot tervezünk sok pakolással és szállítással, de érdemes megnézni, hogy az oldal nem kínál-e az ember számára olyan lehetőséget, hogy három nap bérlése esetén a napi átlag kevesebb, és esetleg a három nap csak néhány ezressel lesz majd nagyobb összeg, mint a kettő. És akkor máris megéri egy kicsit lazábbra venni a programot, és nem kell kapkodnia az embernek, hogy időben megcsináljon minden feladatot, hanem kényelmesen tud végezni a szállítással. 

A tehergépkocsi bérlésről ilyen tehát

A tehergépkocsi bérlés tehát átgondolandó egy feladat, azonban egyálalán nem lehetetlen, és zárkózottabb embereknek is kényelmes megoldás, mert csak ki kell nézni az interneten a megfelelő járművet, megismerjük már itt a szabályokat, a tehergépkocsi bérlés részleteit, és személyesen már csak alá kell írnunk a papírokat és elvinni a járművet, tehát én azt mondanám, hogy egy teljesen felhasználóbarát rendszerről van szó, érdemes igénybe venni. Nem kell sokat kommunikálnunk, a döntéseinket már otthon meghozzuk, így nem kell egyetlen kölcsönző cégtől sem kellemetlenül kifordulnunk, és kicsi az esélye, hogy bármit ránk sózzanak, amit nem tartunk megfelelő járműnek, és nem kell másokra sem hagyatkoznunk kölcsönkérésnél vagy hasonló helyzetekben. 

Back To Top