Hol keress eladó kiskutyákat?

Default

Hol keress eladó kiskutyákat?

Eladó kiskutyák megbízható helyről

Hogyha az ember új kiskedvencben gondolkozik, több lehetősége is van. Fogadhat örökbe menhelyről, ismerősöktől, illetve vásárolhat is kennelekből. Az ellési időszakban nagyon sok kiskutya marad gazda nélkül, ezért ajánlott őket nem csak népszerű helyeken és népszerű eladóktól megvenni. Gondoljunk ilyenkor azokra az eladó kiskutyákra, akiket akár ingyen is örökbe lehet fogadni, vagy jelképes összegért megvásárolni.

Felkészültem az eladó kiskutyákra?

A Pet4you azért jött létre, hogy minél több kisállatot tartó gazdit össze tudjon kötni, miközben remek információforrás is mindenki számára. Képek, fajták alapján kereshetünk magunknak megfelelőnek tűnő kutyát. A leírások abban segítenek, hogy még véletlenül se érje meglepetés az embert a kutya igényeit, vérmérsékletét és testnagyságát illetően.

Mindenki egyfajta céllal vásárol kiskedvencet ugyanis, ezért jó, ha ezeket már a vásárlás előtt megfogalmazzuk magunknak. Gyerekek mellé szeretnénk játszótársat vagy házőrzőre lenne szükségünk? Szüleink mellé lenne szükség egy kis vidámságra? Azt is fontos eldönteni, hogy olyan ebet szeretnénk, amelyik a lakásban fog élni vagy inkább az udvarban legyen a fő lakhelye. Az ilyen igényeinkhez mérten kell azt is eldöntenie az embernek, hogy milyen fajtákban gondolkodhat. Vannak ugyanis olyan egyedek, akiket nem előnyös a lakásban tartani, főleg ha nincs számára elég szabad tér, míg kisebb testű állatokat az udvaron nem szabad vagy nem kifejezetten kedvező kizárni a lakásból. Ezért jó, ha már jó előre tudjuk, hogy milyen állatot szeretnénk, és ebből következően gyorsan le is csaphatunk egy nekünk szimpatikus és az igényeinket is kielégítő eladó kiskutyák egyikére, mielőtt még más lecsapná azt a kezünkről. Az oldalra ide kattintva lehet ellátogatni: https://www.pet4you.hu/kutya/hirdetesek/kinal

Ha az ember olyan családba visz kiskutyát, ahol többen is gondoskodnak majd a kutyáról, jó, hogyha már előre készítünk egy beosztást, nehogy kimaradjon egy-egy étkezés vagy éppen az ellenkezője, mindenki megetesse a kutyát a nap folyamán. Főleg egy kiskutya esetében, fontos, hogy a megfelelő mennyiségű adagot adjuk a számára, és viszonylag rendszeresen tegyük ezt. Természetesen az adag mennyisége nagyban függ attól is, hogy mekkora testű állatról van szó, ezért minden fajtának érdemes a saját ajánlott adagját betartani. Könnyen észre lehet venni ugyanakkor, ha az etetés nem megfelelően zajlik, és a kutya hízni kezd a növés mellett, vagy éppen a testsúlya nem tud lépést tartani a magasságbeli növekedésével. Ehhez mérten alakíthatjuk ki mi is az étrendjét.

Fontos természetesen az is, hogy az eladó kiskutyákat lássa orvos is, akár az eladás előtt vagy után. A kötelező oltások segítenek abban, hogy a kutyánk ne betegedjen meg elkerülhető betegségekben, és hosszú életet éljenek. Érdemes chipet is kérni az állatorvostól, főleg hogyha az udvaron fog sokat tartózkodni a kiskedvenc, hiszen az állatok leleményesek, hogyha a kerítésen való kiszökésről van szó. Évente rengeteg kutya tűnik így el, akiket szerettek a gazdáik, és sokan nem kerülnek elő. A chipnek köszönhetően azonban, ha valaki talál egy kutyát, akkor az állatorvos egyből meg tudja állapítani, hogy kinek az állata volt korábban, és értesíteni tudja őket a kutyájuk hollétéről.

Ha már családtag lett az eladó kiskutyákból

Minden állat más, így az állatorvos meglátogatása után ismerkedjünk meg a kiskutyával, adjunk meg neki minden fontos kiegészítőt a boldog élethez, és persze foglalkozzunk vele sokat. Míg a macskák inkább egymás társaságához kötődnek, addig a kutyák a gazdájuk társaságát tartják fontos társas kapcsolatuknak. Így elengedhetetlen az, hogy a kutya és a gazdája egymás életének szerves részei legyenek. A lakásban élő kutyákat is el lehet hanyagolni, ne felejtsük el. Nem elég egymás társaságában lenni, hanem valamilyen aktív közös programot kell választania az embernek, hogy ne magányosodjon el a kiskedvenc.

Ezt kell tehát tudni az eladó kiskutyákról

Láthatjuk tehát, hogy az eladó kiskutyák közül nem elég az ember igényeinek megfelelőt megtalálni, sok munka vár még ránk. Nem csak nekünk vannak igényeink, de az állatnak is. Az eladó kiskutyák közül tehát olyan fajtát érdemes választani, ami vérmérsékletben és testméretben is illik a mi életkörülményeinkhez, ugyanakkor, ha már választottunk az eladó kiskutyák közül, még sok teendő vár egy gazdira. A kötelező oltások, az összes fontos kiegészítő beszerzése, és persze az aktív mozgás és az együtt töltött idő biztosítása is. Ugyanakkor, megéri mindez. A kutyák az ember leghűségesebb társai, akik feltétel nélkül képesek szeretni a gazdájukat, és rengeteg örömöt hoznak a szürke hétköznapokba is. Az eladó kiskutyák tehát remek lehetőség arra, hogy az ember meglepje saját magát és az egész családot valami igazán különlegessel, amire egy életen át emlékezni fognak. Rengeteg kisgyerek álma, hogy egy kutyával együtt nőjön fel, és ez nem véletlen – már ők is tudják, hogy erre a szőrös kis barátjukra mindig számíthatnak majd. Néhány hét múlva tehát már érdemes lehet az eladó kiskutyák között keresgélni.

Back To Top