Az EMOS termosztatikus radiátorszelepről – avagy hogyan szabályozzuk a fűtést

Default

Az EMOS termosztatikus radiátorszelepről – avagy hogyan szabályozzuk a fűtést

Mi is az az EMOS termosztatikus radiátorszelep

Lényegében tényleg egy szelepről van szó, amely a radiátorba szabályozza a hűtővíz folyását. Amikor még nem érte el a megfelelő hőmérsékletet a szoba, akkor a radiátorszelep nyitva van, így engedi a radiátorba a fűtővizet, a helyiség melegedni tud. Amikor azonban a hőmérsékletre a beállított mértékhez ér, akkor a szelep bezárul, elvágja a víz útját, így a szoba nem fog tovább melegedni. Normál esetben nem tudjuk ilyen egyszerűen befolyásolni a fűtést, de az EMOS termosztatikus radiátorszeleppel ez lehetséges.

Az EMOS termosztatikus radiátorszelep előnyeiről

Gondoljunk csak bele, mennyi felesleges hőpazarlást megspórolhatunk azzal, ha ezt a kis készüléket használjuk. Már csak azért is, mert így gyakorlatilag helyben tudjuk kezelni a fűtést, megadott hőfok alapján dolgozhatunk. Ha tudjuk, hogy huszonkét fokban érezzük a legkomfortosabban magunkat a lakásban, csak kiválasztjuk a szelepen ezt a hőmérsékletet, és meg is nyugodhatunk, annyi lesz a hőfok. Amikor azonban az ember csak találomra kapcsolgatja a fűtést, szinte lehetetlen az ideális hőmérséklet megtalálása és tartós megtartása is egyszerre. A szobában vagy túl hideg lesz, és dideregve mászkálhatunk takarót magunk köré tekerve, vagy engedhetjük ki a hő felét az utcára feleslegesen, amely persze nem éppen a leggazdaságosabb döntés éppen karácsony és szilveszter környékén, amikor a leginkább kellene másra is a pénz az embernek. A termosztát hőmérsékletén azonban könnyen változtathatunk, csak feljebb kell állítanunk egy kicsit a hőmérsékletet, ha mégsem a megfelelő hatást kaptuk.

Kifejezetten az EMOS termosztatikus radiátorszelep tíz darab különböző funkcióval van ellátva. Félfokos pontossággal is megadhatjuk az elérni kívánt hőmérsékletet, illetve folyamatosan ellenőrizni is tudjuk azt a melegedés közben a beépített hőmérőn. Gazdaságosság szempontjából is igazán előnyös egy ilyen készülék választása, hiszen így szabályozhatjuk a fogyasztást is a hőmérséklettel együtt a helyiségben, éppen annyit fogunk a fűtésből használni, amennyi elegendő a számunkra.

Néhány fontos infó az EMOS termosztatikus radiátorszelepről

Figyeljünk oda azonban, hogy hogyan állítjuk be a szelepet. Hiszen amennyiben a hőfok a szelepen megadott érték alá esik, az újra engedni fogja a hűtővizet a radiátorba, megint fűtésbe kezd. Ha nem akarjuk, hogy folyamatosan dolgoznia kelljen a radiátornak, állítsuk először magasabb értékre a szelepet, hogy addig felfűtsön, majd vissza, egy ideálisnál alacsonyabb hőfokra, hogy amikor elkezd fogyni a meleg levegő a szobában, ne kapcsoljon be rögtön újból a szelep. Nem kell itt nagy eltérésekre gondolni, elég, hogyha az elvárttól először egy fél fokkal feljebb, majd egy fél fokkal lejjebb állítjuk azt.

Milyen tapasztalataink vannak az EMOS termosztatikus radiátorszeleppel

Személy szerint én nagyon meg vagyok vele elégedve, már egy jó ideje ezzel szabályozzuk itthon a fűtést. Mindemellett úgy gondolom, hogy iskolákba, irodákba is tökéletesen illő, hasznos kis eszköz lehet egy EMOS termosztatikus radiátorszelep. Határozottan gazdaságosabbnak érzem, mint a korábbi fűtési technikánkat, és ez még a számlákon is meglátszott! Azóta nem kell attól sem tartanom, hogy nem lesz majd megfelelő a hőmérséklet, reggelente már mindig komfortos, kellemes hőmérsékletű szobában ébredhet az egész család. A különböző funkciók segítségével könnyedén tudom szabályozni a fűtést is.

Eddig nem volt semmilyen problémánk ugyan a készülékkel, de olvastam több helyen is, hogy a szelep elzáró képességével lehetnek gondok. Sajnos az ilyesmi előfordul, de fontos az, hogy ne házilag oldjuk meg ezeket a problémákat, hanem kérjük ilyenkor szakértő segítségét. Akkor figyelhetjük meg ezeket az eltéréseket, hogyha a szoba nem megfelelő hőmérsékletre lesz felfűtve, túl alacsony, vagy túl magas hőfokot érzékelhetünk.

EMOS termosztatikus radiátorszelepre fel!

Az EMOS termosztatikus radiátorszelep tehát nálunk nagy sikert aratott, hasznos kis kiegészítőnek tartom. Az ára is igen baráti volt, és még vissza is hozta az árát, ahogy spórolni tudtunk általa a fűtéssel. Én személ szerint mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy szerezzen be egyet, hiszen csak most kezdődött a tél, néhány hónapig még biztosan nagy hasznunkra lesz az évszakban. Ideje, hogy ne stresszeljünk a fűtésen, hanem az EMOS termosztatikus radiátorszeleppel szabályozzuk azt. Remélem, mindenkinek olyan jól beválik majd, és olyan elégedett lesz vele, mint amilyen én és a családom is vagyunk. Még a gyerekek is szeretik, ők is könnyedén tudják kezelni, de hogyha nem akarom, hogy piszkálják a fűtést, a gyerekzárral könnyedén megakadályozhatom, hogy csak úgy állítgassák azt, így nem kell félnem az esetleges szibériai időjárástól a nappaliban.

A karácsonyt mindenképpen kényelmesebbé fogja tenni ez a kis eszköz, még ajándéknak is jó ötlet lenne valamelyik praktikusabb családtag vagy ismerős számára. Az biztos, hogy csalódni nem fog benne, ő is éppen olyan hasznosnak fogja találni ezt, ahogy mi is. Csak arra vigyázzunk, hogy ne olyan embernek adjuk, aki esetleg már beszerzett egy EMOS termosztatikus radiátorszelepet.

Back To Top